Gerbrandijlaan 22- 180 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

OPENBARE INSCHRIJVING: beleggingsobject bestaande uit een verhuurd appartementencomplex.

Het complex bestaat uit 80 appartementen verdeeld over drie blokken met twee bouwlagen. Alle appartementen worden verhuurd onder de huursubsidiegrens en zijn bedoeld voor huurders met een zorgvraag en/of sociaal minder draagkrachtige huurders. Het complex is gelegen tussen de gewilde wijk Klarenbeek en de Middelburgse binnenstad.

Kenmerken:
- 80 appartementen
- perceelgrootte 8.460 m²
- energielabel C, D en E
- bouwjaar 1971
- totaal 4.428 m² gebruiksoppervlakte
- 53, 62 en 75 m² gebruiksoppervlakte appartementen
- WOZ waarde 2019: € 3.520.000,--
- actuele huur: € 327.000,-- per jaar
- bezettingsgraad 99%

Ligging en bereikbaarheid:
Het complex is enerzijds gelegen aan de rand van de gewilde wijk Klarenbeek en anderzijds grenzend aan de bijzondere Middelburgse binnenstad. Klarenbeek heeft een perfecte ligging en ligt op steenworp afstand van vele voorzieningen zoals een supermarkt, vijf basisscholen, twee middelbare scholen en diverse sportverenigingen. De wijk is verder voorzien van veel groen en meer dan voldoende speelplaatsen voor de kinderen. De supersnelle verbinding met de N57 (2 autominuten) en het historische centrum (5 fietsminuten) zorgen voor een meer dan goede bereikbaarheid.

Specificaties:
- bouwjaar 1971
- bestaande uit drie blokken en twee bouwlagen
- 16 parkeerplaatsen op eigen terrein
- open karakter bebouwing
- rondom complex veel tuin met groenelementen
- blokverwarmingsinstallatie Remeha Gas 3000 eco 1998 en 1999
- warmwater Daalderop Superboilers 80 liter 1996 per appartement (huur onbepaalde tijd - afkoopbedrag € 125)
- grotendeels zadeldak met pannen en deels bitumen dakbedekking
- metselwerk spouwmuren
- betonvloeren
- houten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing
- natuurlijke ventilatieafvoer
- liftinstallatie ter plaatse van (middelste) blok B
- fietsenstallingen
- bellentableaus
- automatische schuifdeuren
- brandmeldinstallatie

Publiekrechtelijke bestemming:
Thans vigeert op de onderhavige locatie het bestemmingsplan ’Klarenbeek’’, vastgesteld d.d. 20 januari 2014 en geheel onherroepelijk in werking. Conform het vigerende bestemmingsplan heeft het complex de bestemming ‘Maatschappelijk’. Als omschreven en nader toegelicht in de voorschriften van het bestemmingsplan zijn de aangewezen gronden onder meer bestemd voor maatschappelijke voorzieningen (voorzieningen en instellingen, gericht op het aanbieden en uitoefenen van activiteiten, gericht op de sociale, maatschappelijke, medische, zorgverlenende, educatieve, levensbeschouwelijke, en openbare dienstverlening als ook beschermde woonvormen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang).

Appartementen:
Diversiteit in types met 3-kamer appartementen met twee slaapkamers en 2-kamer appartementen met één slaapkamers. Appartementen beschikken over een separate meterkast, eigen boiler (huur Wolter & Dros) voor warm water, standaard sanitair en keukenblok.

Blok A (18 woningen)
type A (2 woningen): 75 m²; hal, bergruimte, woonkamer, dichte keuken, slaapkamer met badkamer (douche, wastafel en toilet), tweede slaapkamer en balkon of tuin.
type B (16 woningen): 62 m²; hal, bergruimte, woonkamer, open keuken, slaapkamer met badkamer (douche, wastafel en toilet), tweede slaapkamer en balkon of tuin.

Blok B (36 appartementen) + Blok C (26 appartementen)
type A: 53 m²; hal, bergruimte, woonkamer, open keuken, slaapkamer met badkamer (douche, wastafel en toilet) en balkon of tuin.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Middelburg
Sectie: N
Nummer: 2487
Grootte: 8.460 m2
Eigendomssituatie: Eigen grond.

Verhuurdersheffing:
Verhuurders die meer dan 50 huurwoningen bezitten, betalen een heffing over de WOZ-waarde van de huurwoningen. In 2019 is de verhuurdersheffing 0,561%. Dit tarief loopt op tot 0,563% in 2022. Vanaf 2023 is het tarief 0,537%.

Eigenaarslasten (per woning):
Onroerende zaakbelasting eigenaren: € 51,21 per jaar
Rioolheffing: € 138,77 per jaar
Waterschapslasten: € 107,85 per jaar

Overdrachtsbelasting en BTW:
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is door koper geen omzetbelasting (BTW) maar wel overdrachtsbelasting (2%) verschuldigd.

Verkoopprocedure:
Het complex wordt verkocht middels een openbare inschrijvingsprocedure.

- Wij vragen alle geïnteresseerden een bod uit te brengen middels het inschrijfbiljet. Het inschrijfbiljet dient op uiterlijk 19 augustus 2019 om 12:00 bij notariskantoor Sauer en Oonk (Edisonweg 2a, 4382 NW Vlissingen) te zijn ingeleverd. Het inschrijfbiljet is beschikbaar via de dataroom.

- De gunning van verkoper waardoor, als resultaat van de verkoop bij inschrijving, de koopovereenkomst tussen de verkoper en de koper tot stand komt is uiterlijk 2 oktober 2019 vanwege de benodigde toestemming van de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur, onder de ontbindende voorwaarde dat: verkoper uiterlijk 4 weken na gunning geen goedkeuring krijgt van het College Sanering Zorginstellingen.

- Na het verkrijgen van alle benodigde onvoorwaardelijk goedkeuringen zal de notariële overdracht binnen 8 weken plaats vinden.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het definitieve besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Gunning:
Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Staat van oplevering:
Het object wordt te zijner tijd in verhuurde staat alsmede in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd.

Milieu/ondergrondse tank(s):
Verkoper geeft geen enkele garantie ten aanzien van de milieukundige toestand van de registergoederen. Evenmin vrijwaart verkoper koper jegens (mogelijke) claims en aansprakelijkheden van derden, welke (zullen) voortvloeien uit of betrekking hebben op de milieukundige toestand van de registergoederen en/of de omgeving.

Asbest:
Aan Verkoper is bekend dat er asbest is verwerkt. Er is geen asbestrapportage aanwezig.

Bijzondere verkoopvoorwaarden:
1. De appartementen moeten beschikbaar blijven voor de huidige doelgroep, gedurende vijf jaar na de eigendomsoverdracht. Gedurende die periode kan Zorgstroom, tegen een marktconforme huur, haar thuiszorgactiviteiten uitvoeren vanuit het bestaande kantoor (huisnummer 90) in het verkochte.

2. Voorts dient het appartement huisnummer 120, gedurende 5 jaar na eigendomsoverdracht, om niet ter beschikking te staan aan de bewoners ten behoeve van activiteitenbegeleiding. Een en ander zal door middel van een kettingbeding aan koper worden opgelegd.

3. Bij sloop of renovatie van het verkochte na vijf jaar na de eigendomsoverdracht, dient de koper of diens rechtsopvolger onder algemene of bijzondere titel, vervangende woonruimte aan te bieden aan de alsdan zittende huurders. Koper moet er voor instaan dat bedoelde rechtsopvolger die verplichting opgelegd krijgen door middel van een deugdelijk kettingbeding en dito kwalitatieve verplichting.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail bedrijfsmakelaars@sinke.nl.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingbelegging
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1971
Statusverkocht
Belegging soortwoonruimte
Oppervlakten en inhoud
Belegging4428 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?