Markt 35 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Met uw bedrijf in hartje centrum Middelburg? Het kan in dit gave (winkel)pand!

Dit historische pand, genaamd 'C.F. Diesch' is bij de meeste Middelburgers wel bekend. In dit karakteristieke pand was tot 2014 de sigarenwinkel C.F. Diesch gevestigd. Een beeldbepalend pand met een schitterende, authentieke gevel. Echt een parel voor de Middelburgse markt. Ideaal als u wilt dat uw onderneming in het oog springt.

De markt van Middelburg is booming, dus u komt sowieso op een toplocatie terecht. Er is ontzettend veel te doen in Middelburg. Een breed scala aan festivals en evenementen, veel creatieve en unieke winkeltjes en tal van leuke cafés en restaurants. Het is niet voor niets dat er in Middelburg jaarlijks 365.000 overnachtingen (in toeristische accommodaties) plaatsvinden.

Eigenschappen:
- gemeentelijk monument
- geweldige locatie
- 62 m² aan verkoopruimte
- opslag en buitenplaats
- brede bestemming
- krachtstroom

Locatie:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het monumentale stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende betaalde parkeermogelijkheden in de omgeving.

Afmetingen:
In totaal 84 m², als volgt verdeeld:
- verkoopruimte : 62 m²
- keuken : 6 m²
- toiletten : 10 m²
- binnenplaats : 7 m²
- berging : 5 m²

Indeling:
begane grond: entree (portiek) met tevens trapopgang naar de bovenwoning, verkoopruimte, achterkamers, dubbele toiletgroep en berging met kleine achterplaats. Er is geen vrije achterom aanwezig.

Gemeentelijk monument:
Het pand is in 1988 aangemerkt als 'Beschermd monument, Gemeentewet'. Het pand is voor de gemeente Middelburg van belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde. Bij onderhoud, restauratie en verbouwing van dit monument gelden specifieke wetten en regels. Over het algemeen geldt dat voor iedere wijziging (zowel extern en intern) een omgevingsvergunning benodigd is.

Bestemming:
Het object ligt binnen het vigerende bestemmingsplan 'Binnenstad' dat onherroepelijk is vastgesteld op 15 december 2015 en heeft de bestemming 'Centrum' en de gebiedsaanduiding 'overig : relatiegebied'. Deze gronden zijn bestemd voor:

a. bedrijven met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’ in bijlage 1;
b. detailhandelsbedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten;
c. lichte horeca: bedrijven die in beginsel alleen overdag en 's avonds behoeven te zijn geopend (vooral verstrekking van etenswaren en maaltijden) en daardoor slechts beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca: qua exploitatie aan de detailhandelsfunctie verwante horeca die in de praktijk nauwelijks van de eigenlijke detailhandel kunnen worden onderscheiden, zoals:
- automatiek;
- broodjeszaak;
- cafetaria;
- croissanterie;
- koffiebar;
- lunchroom;
- ijssalon;
- snackbar;
- tearoom;
- traiteur.

d. kantoren met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Kantoren in bijlage 3;
e. wonen;

ter plaatse van de gebiedsaanduiding geldt dat:

a. ter beoordeling van de aantal toelaatbare functies binnen de betreffende relatielijn bij de vakbalie Ruimte op het stadskantoor informatie ingewonnen dient te worden over de actuele functiekaart.

Servicekosten:
Niet van toepassing. Huurder zal zelf zorg dragen voor de levering van de nutsvoorzieningen en water, alsmede de communicatieve diensten.

Huurbetaling:
De huurpenningen dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model winkelruimte 2012.

Bankgarantie/waarborgsom:
Een garantie/waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief BTW en eventueel verschuldigde omzetbelasting.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2006= 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW belaste huur.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Huurprijsverhuurd
Statusverhuurd
Aanvaardingdirect
Bouw
Hoofdbestemmingwinkelruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1941
Statusverhuurd
Oppervlakten en inhoud
Winkelruimte84 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (winkel)1

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house

360°view

Video

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?